Från stillasittande till sprint

Att börja löpträna är lättare sagt än gjort då det för tidigare stillasittande personer blir en totalförändring i livet. Vad är då det bästa tipset för att komma igång? Jo, att bestämma sig för att börja löpträna och sedan bara göra det! Som sagt, lättare sagt än gjort. Det finns massor av små tips och förslag om hur man ska komma igång, men det bästa och grundläggande handlar om att sluta tänka på det och bara börja göra det. Att slita upp med ursäkter som att man inte har tid eller rätt skor till exempel. Ta dig tid och köp ett par skor. Inte svårare än så!

Kontinuerligt behov

Att träna tillsammans med en kompis är alltid bra då det är svårare att dra sig ur när det finns en annan person som peppar en att hålla igång. Man kan även införa böter sinsemellan där man tvingas böta med ett eller annat för varje gång man inte tränar. At bryta gamla dåliga invanda mönster kan vara lättare tillsammans med någon och då det är en ny värld kan det vara trevligt att ha med sig någon på vägen till det nya fräscha livet. Och tänk vad kul ni kan ha det tillsammans när ni belönar er själva med något som ni kan ha tillsammans efter att ni gjort det ni föresatt er att göra!

Ett bra tips är att sätta upp långsiktiga mål så att du inte kräver för mycket av dig själv alldeles för tidigt då detta lätt kan göra att du känner att du ger upp för snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *