post

Vardagsträning

För många kan det vara svårt att hitta tid för träning i vardagen då det är så mycket annat som man ska hitta tid till. Det är jobb, hämtning och lämning på dagis, handlande av mat, lagande av mat, läxor och mycket mer. Dagarna i ända ser det ut såhär för många och det kan vara svårt att hitta tiden för att träna i all denna vardagsstress. Några enkla råd är att ni tillsammans hemma planerar hur ni ska ge varandra tid att träna i veckorna på ett sätt så att det inte kommer i vägen för era andra aktiviteter.

Bra rutin

Tränar man på gymmet så behövs det ofta mer tid då man ska ta sig till och från lokalen, men tränar man hemma eller utomhus så kan man dra ner på tiden det tar att träna. Jobbar man hemifrån så kan man ju dessutom enkelt lägga in träning vid tider på dagen som inte stör resten av dagens aktiviteter med resten av familjen. Då det blir allt vanligare med arbete hemifrån och frilansande så ökar ju såklart antalet invånare som kan förlägga sin träning på vanlig kontorstid. För alla som har en fast arbetsplats blir det såklart svårare att träna närhelst man önskar under dagarna, men man kan ju alltid se till att cykla, gå eller jogga till och från jobbet om den möjligheten finns.

Springa till ute-gym

Många föredrar att springa utomhus och numera kan man även se till att använda de utegym som börjat ploppa upp i städerna. Att få frisk luft samtidigt som man tränar är för många en kombination som man inte vill vara utan vilket man kan se när man är ute då många joggande personer springer förbi. Det är väldigt vanligt att man tar just löpningen utomhus och sedan kör styrka inne på gymmet, men nu kan man alltså vara ute hela tiden då det finns så många utegym runt om i landet som uppmuntrar till att vara ute och träna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *