Så gör du en bra affär på cykelrea

Så gör du en bra affär på cykelrea

Nu när cykelsäsongen för många cyklister runt om i landet så sakteliga börjar lida mot sitt slut, börjar många tänka på nästa års cykling. Och det är hög tid att köpa en ny cykel på cykelrea. Oavsett om du är ute efter en mountainbike, en elcykel, någon annan typ av cykel eller kanske snarare cykeltillbehör, får du här den information du behöver för att göra en riktigt bra affär.

Hur hittar jag en cykelrea?

Större cykelbutiker har vanligtvis cykelrea en till två gånger om året, i samband med att de förnyar sitt sortiment. Om du tidigare har tittat på en cykel eller ett tillbehör, är det bästa tillfället att ta en andra titt när butiken har rea.

Om du har tänkt köpa nytt, är det sannolikt på hösten du har som störst möjlighet att göra en bra affär. Det är nämligen denna tid på året då butikerna vanligtvis försöker rensa ut sitt lager för att göra plats för nyare modeller. Men det spelar inte bara roll när du handlar utan också om var du gör detta.

Cykelrea på nätet och i butik

I de delar av landet där vintrarna är mildare, d.v.s. i landets sydligare delar, är cykelsäsongen av naturliga skäl längre än i de nordligare delarna av landet. Detta gör att utbudet cyklar kan skilja sig åt geografiskt när det vankas cykelrea.

Allra störst chans att hitta det du söker har du förstås på nätet. Om du till exempel är ute efter en cykel att ge bort i julklapp, har du goda möjligheter att få en bra deal på en sådan nu mot slutet av året än tidigare under hösten. Du kan också hitta många prissänkta produkter i cykelbutiker på nätet i samband med black friday och julhandeln. Utnyttja gärna dessa högtider inom handeln för att köpa prisvärda cykelprodukter.

Faktum är att det kan vara en riktigt bra idé att nätshoppa cyklar och cykeltillbehör, förutsatt att du är bekant med de varumärken du tittar på. Du får ofta bättre priser online, men kan inte klämma och känna på de olika produkterna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *