Tid för hälsokontroll

Ge dig själv de bästa förutsättningarna för ett långt och hälsosamt liv. Genom en hälsokontroll i Stockholm kan du snabbt få reda på förändringar i kroppen, om du har brist på något eller om man upptäckt en sjukdom. Ju tidigare man hittar tidiga symptom på en sjukdom, desto större chans till att man kan åtgärda problemet, till och med om det gäller en allvarlig sjukdom. Hur en hälsokontroll ser ut varierar lite beroende på vilket företag du tar hjälp från. Men ofta börjar kontrollen redan innan du besöker kliniken, genom en deklaration som du fyller i hemma. Denna deklaration tas ofta upp via ett samtal med läkaren när du väl besöker kliniken för din hälsokontroll i Stockholm. Därefter är det vanligt att man gör ett EKG, kontrollerar lungornas funktion, tar blodtryck samt kontrollerar hörsel och syn. Andra grundläggande saker i kontrollen brukar vara längd och vikt och BMI. Vissa kliniker erbjuder större och mer avancerade paket där även flertalet blodprov samt urinprov ingår. Via blodprov och fettprover kan man ta reda på sådant man ej kan se på kroppen, till exempel om man har brist på något.

Särskild hälsokontroll i Stockholm

Många vill undersöka särskilda saker, exempelvis göra en röntgen eller ta ett särskilt blodprov för att man gått runt och oroat sig över något symptom. Många kliniker som utför hälsokontroll i Stockholm erbjuder flertalet extraval. Dessa har olika priser beroende på vad det gäller. Du kan även hitta kontroller som är enklare och som endast kollar vissa enskilda saker, som hjärta eller blodtryck. Jämför några olika företag för att hitta det som erbjuder något som passar just dig, oavsett om det är en komplett undersökning eller om du endast vill undersöka några få saker.

Hur ofta ska jag gå?

Det är helt individuellt. En del gillar att göra en hälsokontroll i Stockholm varje år för att känna sig trygga med sin hälsa. Dock har det visat sig att de flesta sjukdomar inte visar sig på blodprov eller att de inte utvecklas så snabbt. Men att gå regelbundet är ändå klokt, kanske vartannat år eller liknande. Det beror även på sjukdomshistoria samt om det finns genetiska sjukdomar i släkten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *